Followers

Tuesday, 9 April 2013

'YB' Yusmadi Yusoff Dah Meroyan Banner Dah Tempah Banyak Tapi Tak Dijadikan Calon !! #TolakPR #GE13 #PRU13 #UbahPenang


Banner ini berada sepanjang jalan menuju ke Balik Pulau, Bukti dah ada mengatakan Yusmadi nie pernah melobi nak bertanding di Balik Pulau akan tetapi banyak sangat kemungkaran yang dilakukan oleh Yusmadi.

Beliau terkenal dengan perangai pakai wang rakyat kemudian anggap duit serupa mak bapak sendiri yang punya.Jenis yang tak reti bayaq hutang ini diangkat jadi ahli parlimen Balik Pulau.

Yusmadi Yusoff mengesahkan yang beliau tidak akan mempertahankan kerusi tersebut pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.


Menerusi laman Twitternya hari ini, beliau yang baru sepenggal menjadi ahli Parlimen menyatakan bahawa Parti Keadilan Rakyat (PKR) akan meletakkan calon lain bagi mempertahankan kerusi tersebut selain dirinya yang tidak akan bertanding.

Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim ujar beliau, akan mengumumkan siapakah calon tersebut pada ceramahnya di Pulau Pinang lalu.


Dari maklumat yang MKP perolehi mengatakan Speaker Dewan Undangan Negeri (Dun), Datuk Abdul Halim Hussain bakal dinobatkan sebagai calon Ahli Parlimen Balik Pulau serta bakal bertanding di Teluk Bahang (DUN).


Sejak membuka pusat khidmat dan perniagaan beliau,dikhabarkan beliau tidak membayar sewa kepada kerajaan negeri. Hutang tertunggak mencecah ribuan ringgit.Beliau menggunakan kedudukannya sebagai Ahli parlimen pakatan untuk salah guna kuasa apabila bertindak tidak membayar sewa yang menjadi hasil kepada kerajaan negeri.

Kakitangan kerajaan negeri diherdik oleh Yusmadi apabila cuba mendapatkan tunggakan bayaran.Malah dengan kurang ajarnya Yusmadi memperlekehkan kakitangan kerajaan yang menjalankan yang menjalankan tugas .Beginikah akhlak seorang pemimpin?Beliau sendiri menunjukkan sikap yang tidak memberi tauladan yang baik kepada rakyat.

Sudahlah tidak membayar sewa,Yusmadi membuat untung dengan hasil urusan pejabat guamannya,malah dikhabar gerai berger dihadapan pejabatnya juga diambil sewa.Begitulah hapraknya “Maufakat” Yusmadi di Balik Pulau.

Yusmadi menjadi buah mulut rakyat Balik Pulau kerana tidak menjalankan tugas beliau sebagai wakil rakyat.Hinggakan batang hidung pun tak nampak.


Kredit MKP


UrukHai.