Followers

Saturday, 17 November 2012

MESTI BACA!! KETIDAKSTABILAN PAS JELAS!!


Perwakilan Pemuda Pas Negeri Sembilan, Mohd. Zulkarnain Md. Zaki menegur kepemimpinan parti itu yg seolah2 tidak konsisten dalam menjalankan tahaluf siyasi dalam pakatan pembangkang bersama DAP dan PKR. Katanya, Pas sepatutnya mendominasi kerjasama itu terutamanya dalam memimpin kepada pembangunan Islam.

"Sepatutnya dalam pakatan kita mendominasi kepemimpinannya, yakni kita kena memimpin pakatan berkenaan. Tetapi sebaliknya kita lihat hari ini mereka yg memimpin kita. Kita ikut saja apa kata sahabat2 kita dari DAP dan PKR," katanya sambil disambut dengan tepukan oleh perwakilan.

Dalam pada itu, ramai kalangan kita sedia maklum yang Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat pernah mengikrarkan kesediaannya yg rela bersahabat dengan syaitan serta bersekongkol dengan DAP demi untuk menjatuhkan BN.

Ternyata selepas beberapa tahun Nik Aziz menyatakan kesudiannya menerima syaitan sebagai rakan seperjuangan, kini hasilnya sudah terbukti telah berjaya mempengaruhi sikap PAS.

Sekarang PAS memperakui persoalan akidah bukan lagi isu penting untuk diperbahaskan apatah lagi untuk mengecam sikap liberal Naib Presiden PKR, Nurul Izzah yg menyarankan supaya kebebasan beragama turut meliputi orang Melayu Islam.

Bak kata Ketua Dewan Ulama PAS, Harun Taib, PAS tiada masa terluang untuk membincangkan isu akidah kerana matlamat mengulingkan BN jauh lebih penting untuk difikirkan.

Akhir tahun lalu, PAS juga telah gagal mempertahankan akidah dan maruah kesucian Islam tatkala JAIS melakukan pemeriksaan dan menahan 12 orang Islam yg sedang didakyah oleh pendakwah Kristian di sebuah gereja,

Kini sekali lagi PAS gagal untuk mempertahankan kesucian Islam apabila membiarkan sahaja fahaman liberal anak kesayangan Ketua Umum PKR menjalar meracuni fikiran khalayak seterusnya bakal menjahanamkan akidah ummah.

Para perwakilan di Muktamar Dewan Ulama PAS pula ramai yang terpaku, kelu dan bisu jadinya. Apa daya mereka untuk membantahnya kerana realiti semasa sudah lama terbentang depan mata menunjukkan perubahan besar sikap PAS yg semakin lari dari landasan perjuangan.


PAS hari ini tidak sama seperti PAS 50 tahun dulu. PAS hari ini sudah dikelabui mata mereka dengan lambaian kuasa duniawi yang tidak pasti dan ditutup hijab penglihatannya dari memandang tinggi pada isu akidah ummah.

Persoalan akidah kini dilihat seumpama beban yg jika diambil berat dikhuatiri mendatangkan amarah abang besar dari DAP dan PKR. Syaitan yang diperakui merupakan sahabat sejati PAS kini tentu sahaja bertepuk tangan kegembiraan.

Sumber Rakan FB Uruk.

UrukHai.