Followers

Saturday, 18 May 2013

5 Tuntutan 'Haram Jadah' LKS Untuk Memperbodohkan Rakyat ??!!


Penasihat DAP, Lim Kit Siang dalam reaksinya kepada tulisan bertajuk "Apa Lagi Kit Siang Mahu" yang disiarkan dalam Utusan Malaysia, telah menyenaraikan 5 perkara yang dikehendakinya dan akan terus menuntutnya selagi tidak direalisasikan.

LIMA PERKARA TUNTUTAN YANG DIMAKSUDKAN OLEH LIM KIT SIANG ADALAH:

1. Tuntutan supaya pilihan raya yang adil. 

2. Malaysia mesti benar-benar mengamalkan demokrasi

3. Penghormatan kepada keluhuran perlembagaan 
dalam konteks perundangan dan hukuman

4. Pendidikan yang setaraf dengan luar negara
.
5. Keamanan negara dan persaingan sihat dalam politik.

Adakah hanya untuk kelima-lima mereka?

Seimbas lalu kelima-lima tuntutan itu menggambarkan seolah-olah Kerajaan Barisan Nasional yang memerintah berdiri tegak melalui ketidak adilan pilihan raya serta tidak mengamalkan demokrasi sebagaimana sepatutnya.

Adakah perkara itu betul atau sebenarnya sekadar propaganda politik pemimpin veteran DAP itu sahaja? Untuk mencari kebenaran pandanglah dengan mata burung jangan melihat dunia seperti katak di bawah tempurung.

Kerajaan Barisan Nasional yang memerintah di peringkat Pusat dan negeri-negeri yang dikuasainya sejak dulu hingga kini mendapat mandat hasil dari pilihan raya kelolaan SPR, yang mana badan rasmi pengendali pilihan raya ini jugalah yang mengiktiraf kemenangan PAS di Kelantan, DAP di Pulau Pinang dan mengesahkan Selangor kekal di bawah pentadbiran DAP, PKR dan PAS.

JAWAPAN PERSOALAN PERTAMA:
Jika benar pilihan raya dilaksanakan tanpa keadilan dan tiada ketelusan serta amalan demokrasi gagal direalisasikan, apa gunanya pakatan pembangkang bermati-matian menyertai proses tersebut sambil sibuk mencanang peningkatan prestasi mereka semasa PRU 12 dan yang terbaru dalam PRU 13 baru-baru ini?

Kerana wujudnya demokrasilah maka penduduk P. Pinang kekal dengan pilihan bersama DAP yang mana kini negeri itu diperintah oleh anak Kit Siang sendiri yakni Lim Guan Eng yang merupakan juga Setiausaha Agung DAP. Atau, adakah Kit Siang mahu menganggap kejayaan DAP di P.Pinang terhasil dari bentuk penipuan pilihan raya dan terkeluar dari lunas demokrasi? Begitu juga di Selangor dan Kelantan.

JAWAPAN PERSOALAN KEDUA:
Layakkah Kit Siang mahu membicarakan soal tuntutan pilihan raya yang adil, sedangkan dalam pemilihan CEC DAP Pusat sendiri wujud kecelaruan yang melucukan apabila berlaku silap mata dan perubahan kedudukan pemenang. Di mana keadilannya bila mana proses pemilihan parti sendiri pun dikuasai sifat rasis yang menebal dan bila dikritik terus saja keputusan berubah-ubah.

Demikian juga dalam hal menghormati keluhuran perlembagaan, tidak timbul soal memilih bulu atau membezakan hukuman. Bukankah sudah terbukti setiap proses perundangan dan hukuman dilaksanakan seadil-adilnya tanpa mengambil kira seseorang itu pemimpin BN atau tidak.

Sebaliknya yang sering mencabar Perlembagaan Negara biasanya sinonim dengan pemimpin pembangkang termasuklah ada yang cuba mengganggu gugat hak keistimewaan Melayu Islam serta agama Islam termasuklah dalam isu kesucian kalimah Allah S.W.T

JAWAPAN PERSOALAN KETIGA:
Bila lagi Kit Siang mendokrin semula DAP supaya menerima hakikat negara ini ada perlembagaan yang menetapkan hak keistimewaan orang Melayu dan agama Islam, yang sepatutnya tidak dicabar termasuklah dalam isu kalimah Allah S.W.T? Kenapa Lim Guan Eng beriya menuntut penggunaan kalimah Allah S.W.T dalam kitab Bible sedangkan termaktub sudah ia hanya untuk orang Islam sahaja?


Dalam hal pendidikan pula, sedari dulu lagi Kerajaan Pusat pimpinan BN serius melaksanakan pelbagai dasar yang menepati kehendak semasa termasuk memperkenalkan PPSMI, tapi disebabkan tekanan politik oleh PR maka ia akhirnya terpaksa dibatalkan.

Begitu juga bila membicarakan perihal keamanan negara dan persaingan sihat dalam politik, bukankah selama ini BN telah terbukti berjaya mengekalkan kemanan dan kedaulatan negara sehingga membantu perkembangan ekonomi masyarakat termasuklah memberi impak positif kepada perniagaan golongan kiasu Cina DAP?

Cuma akhir-akhir ini keamanan negara tergugat disebabkan wujudnya provokasi melampau dan kempen agresif oleh rakan sepakatan DAP dari PKR, siapa lagi kalau bukan si Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim yang begitu disayangi oleh Kit Siang. Cuba kalau Kit Siang sanggup tampil menasihatkan Anwar supaya berhenti melalak mempertikaikan itu ini, bukankah itu lebih bermakna untuk kesejahteraan hidup rakyat?

PERSOALAN KEEMPAT:
Perihal persaingan politik sihat sepatutnya bukan isu bagi BN kerana kepimpinan dalam BN bersilih ganti, sebaliknya Kit Siang patut bertanya diri sendiri bila lagi nak tukar polisi DAP supaya lebih mesra rakyat dan tidak lagi terkongkong dengan budaya Dinasti Lim?

PERSOALAN KELIMA:
Akhir sekali, pernahkah Kit Siang cermin diri sendiri bila bercakap soal persaingan sihat dalam politik, tak terbayangkah sedari dulu lagi pantang ada cabaran dari pimpinan DAP terhadap Kit Siang dan kroni nepotismenya, pasti riwayat politik musuhnya padam atau tersingkir dari arena kepimpinan DAP. Beranikah Kit Siang menafikannya?UrukHai.

3 comments:

  1. Anggaplah LKS ni tk dpt pendidikan tinggi..ckp english pun berterabur sama mcm anak dia lge..dap ni tk sehebat mana...

    ReplyDelete
  2. DAP menang besar kerana taktik mendaftar dan memindahkan pengundi-pengundi mereka ke kawasan-kawasan BN. mana-mana kawasan ada lebihan atau limpahan pengundi DAP, mereka akan menukar alamat mengundi ke kawasan-kawasan kuat BN terutamanya MCA, Gerakan dan SUPP. Undi top-up inilah yang telah memenangkan DAP dibanyak tempat.

    Ini adalah salah SPR sendiri kerana memberi kebebasan kepada parti politik chauvinist DAP mendaftar pengundi hingga mereka boleh ubah tempat.

    Sekarang DAP terus buat benda yang sama, tak perlu berkhidmat pada rakyat hanya perlu hasut rakyat siang malam benci BN, pujuk mereka daftar jadi pengundi bayar RM200 sekepala dan alih mereka ke kawasan-kawasan BN. Sambil-sambil tu kutip dana untuk PRU 14. BN adakah kamu sedar taktik ini?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...