Followers

Sunday, 22 September 2013

Jeff Ooi Terang Terangan Menyokong Komunis !! Tidakkah Kita Sedar DAP Sebenarnya Komunis Juga ??!!


Ahli Parlimen Jelutong Jeff Ooi dari DAP sudah pun menunjukkan taat setianya dengan perjuangan Komunis yang selama ini menjadi pengganas di bumi Malaysia apabila secara terang-terangan menuatnaik gambar beliau memberikan penghormatan terakhir kepada Chin Peng.

Inilah sikap pemimpin DAP walaupun kehadiran mereka itu di katakan sebagai peribadi tetapi atas nama pemimpin dan Ahli Parlimen Jelutong adakah tindakan beliau itu boleh di terima oleh rakyat khususnya mereka-mereka yang disebut di atas tadi ?

Jelas Jeff Ooi langsung tidak mengambil endah tentang perkara yang sepatutnya menjadi keutamaannya atau paling tidak mengambil sikap menghormati mereka-mereka yang sudah pasti trauma kerana keganasan komunis satu ketika dulu.

Pada ketika kerajaan dan seluruh rakyat MALAYSIA telah menyatakan pendirian untuk tidak membenarkan waima abu Chin Peng sekalipun di bawa balik ke bumi Malaysia , pemimpin seperti Jeff Ooi secara terang memilih untuk memberikan penghormatan kepada bekas pengganas negara seperti Chin Peng.Fikirkan !! Lagi Klik MMI

Diantara kepemimpin muda UMNO yang lantang bersuara mengenai isu Chin Peng ini adalah WanBro (Ketua Pemuda Perak), menolak dan menentang habis habisan soal abu si malaun Chin Peng yang boleh dikatakan Chin Peng adalah seorang pengganas dan tidak mempunyai apa apa jasa di bumi kita yang tercinta malaysia !! baca petikan dari blog AzwanBro sendiri dibawah :-


Pergerakkan Pemuda UMNO Perak, bersetuju dengan keputusan kerajaan untuk tidak membenarkan Abu Mending Chin Peng dibawa masuk ke Malaysia. 
Ketuanya, Khairul Azwan Harun berkata Chin Peng bukanlah pejuang kemerdekaan seperti yang digambarkan oleh pemimpin pembangkang sebaliknya dia adalah seorang ‘Terorist’. 
“Berhubung dengan desakan daripada pihak pembangkang terutama pemimpin DAP yang mahukan abu Ching Peng ini dibawa ke Malaysia. 
“Kami bersetuju dengan keputusan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak yang tidak membenarkan abu pemimpin komunis itu dibawa masuk ke negara kita. 
“Kerana Ching Peng ini merupakan seorang terorist bermakna walaupun beliau sudah meninggal tetapi terorist tetap dianggap terorist dan kita tidak boleh menerima terorist itu datang ke negara kita walaupun dalam bentuk abu. 
Beliau menambah, rakyat perlu sedar akan akibat tindakan Chin Peng di dalam Parti Komunis Malaya telah menyebabkan begitu banyak nyawa terkorban. 
“Kerana yang lebih penting adalah kita mengetahui disebabkan tindakan Ching Peng dalam Parti Komunis Malaya itu telah menyebabkan ramai yang terseksa dan dia tidak dianggap sebagai pejuang kemerdekaan. 
“Bagaimanapun perkara ini sering diputar belit oleh pihak pembangkang dengan mengatakan kononnya Chin Peng telah berjuang menghalau British dari negara. 
“Kita perlu ingat balik, tindakan komunis yang enggan meletakkan senjata walaupun setelah negara kita merdeka dan akibat daripada tindakan itu ramai rakyat yang diseksa oleh mereka. 
“Bagaimanapula tindakan itu boleh dianggap sebagai pejuang kemerdekaan sedangkan selepas negara kita merdeka pun mereka masih mengangkat senjata,” katanya ketika mengulas mengenai tindakan pemimpin pembangkang yang mahukan abu Mendian Chin Peng dibawa masuk ke Malaysia.

UrukHai.