Followers

Wednesday, 23 October 2013

PAS Terlalu Kemaruk Mahu Menakluk Sg. Limau, Harakah Mengeluarkan Kenyataan Fitnah ??!! #PRKSGLIMAU #VOTE4BN


Bertubi-tubi Harakah menerbitkan isu untuk menyemarakan adu-domba antara Mahathir VS Najib. Harapan meraka adalah satu untuk memecah-belahkan perpaduan UMNO dan sekaligus mendapat mamfaat besar dalam PRK Dun Sungai Limau. Tetapi sayang amat sayang jarumnya tidak jalan. Biarpun isu-isu ini dimainkan.

Najib, Muhyiddin usaha bendung kemarahan Mahathir
Analisa|Harakahdaily, 21 Okt 2013 
Anak Tun Dr Mahathir Mohamad tewas. Menteri Besar Kedah Datuk Mukhriz Mahathir tewas meskipun ibunya terpaksa memberikan wawancara yang amat jarang untuk berkempen untuk anaknya. 
Ini menyebabkan Mahathir marah walaupun beliau berkata sudah menjangkakan kekalahan Mukhriz. 
Tapi itu tidak menyebabkan Mahathir menjadi lebih marah. Yang bakal membuat Mahathir 'meletup' adalah hakikat bahawa anaknya kini ketinggalan berbanding Khairy Jamaluddin, orang yang paling tidak disukainya dalam Umno.

Umno tidak mahu lagi dengar cakap Mahathir
Harakahdaily, 21 Okt 2013 
KUALA LUMPUR: Beberapa minggu yang lalu, Tengku Razaleigh Hamzah menyebut bahawa Dr Mahathir tidak ada pengaruh lagi untuk memenangkan Mukhriz. Orang tidak mahu dengar Dr Mahathir. 
“Hari ini, pendapat Tengku Razleigh Hamzah telah dibuktikan benar. Dr Mahathir tidak ada pengaruh lagi. Mukhriz kalah lagi,” tulis Ahli Parlimen Raub, Datuk Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz di dalam blognya, semalam 
Menurutnya, beberapa tahun lalu, bila Mukriz lawan KJ untuk jawatan ketua pemuda, Mukhriz tewas, maknanya, Dr Mahathir pun tewas
Tetapi itu hanyalah kaedah adu-domba Harakah menjalankan jarum. Hakikatnya dalam UMNO tiada siapa yang menang atau kalah dalam pertandingan diantara abang-adik dalam satu bumbung. Semuanya tetap masih sama-sama memerlukan satu sama lain untuk kekuantan UMNO Barisan Nasional bila berhadapan dengan rintangan cabaran dan juga musuh rakyat. 

Setiap ahli UMNO tetap menjadi sebahagian dari kemenangan itu. Ini dibuktikan dalam perpaduan jentera yang turun padang di Dun Sungai Limau bercampur dengan kalah dan menang dalam PAU13. Mereka sepakat di bawah UMNO. Jadi Harakah hendak meroyan apa lagi?

Lagi dan Kredit Pecah Palak Mikir

UrukHai.

Lagi Seorang Korban Di Cameron Highlands


CAMERON HIGHLANDS 23 Okt. - Pasukan keselamatan mengesahkan angka kematian akibat banjir lumpur berikutan air empangan melimpah di Lembah Bertam di sini awal pagi ini meningkat kepada tiga orang.

Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Wan Mohd. Zahari Wan Busu berkata, dua mangsa yang maut akibat lemas adalah pekerja warga asing di ladang sayur iaitu lelaki Bangladesh, Md. Jahanjir Alam Fazlor Rahman, 27, dan wanita warga Indonesia yang dikenali sebagai Kesmat, 46.

Beliau berkata, seorang lagi mangsa, Tam Tuck Chooi, 51, meninggal dunia akibat serangan jantung kerana terkejut dengan kejadian itu.


Seorang lagi pekerja wanita Indonesia, Jarwati, 17, masih hilang dan gerakan mencari mangsa sedang berjalan. - UTUSAN ONLINE

Lagi Klik MMI

UrukHai.

Thursday, 17 October 2013

Calon/Penyandang Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Siapa Datuk Azeez Rahim Ni ??!! #AzeezRahim4MT @Azeezrahim


Kenali Siapa gerangan Panglima Putera 1Malaysia ini 


Datuk Abdul Azeez berasal dari Petaling Jaya, Selangor. Beliau memegang jawatan sebagai Ahli Majlis Tertinggi UMNO Malaysia sejak 2008 hingga kini. Beliau adalah Ahli Parlimen Baling, Kedah merangkap Pengerusi Eksekutif Yayasan Pembangunan Rakyat Baling. Beliau berpengalaman luas dalam bidang perniagaan dan korporat serta merupakan Pengerusi Eksekutif di beberapa buah syarikat.

Selain itu, Datuk Abdul Azeez juga merupakan penasihat di beberapa syarikat tersenarai awam. Pada tahun 2011, beliau telah dilantik sebagai Ahli Lembaga Pengarah TH. Beliau diberi jawatan penting di dalam dua anak syarikat TH iaitu sebagai Pengerusi TH Real Estate LLC dan Ahli Lembaga Pengarah Theta Edge Berhad dari tahun 2012 hingga sekarang. Beliau dilantik sebagai Pengerusi TH pada 1 Julai 2013.

Datuk Abdul Azeez sangat berminat dan aktif dalam kerja-kerja kebajikan dan sukarelawan. Beliau telah menubuhkan Kelab Putera 1 Malaysia pada 2010 setelah mendapat persetujuan daripada YAB Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia. Beliau terlibat secara langsung dalam semua siri bantuan kemanusiaan di Negara-negara yang ditimpa bencana alam.

Sememangnya beliau berjiwa rakyat !!


Jangan lupa ya, Beliau Calon no.15 #Azeezrahim4MT !!


UrukHai.